Bitterkvitter

Min älskade, starka och strålande dotter, må du aldrig bli en sådan tjej som trycker ner dina medsystrar. Må du aldrig dölja din osäkerhet bakom spyor av galla mot dem som för tillfället har allt på plats. Må du veta att allt har sin tid och att karman allt som oftast hittar rätt till slut. Må du hålla dig från att anonymt kommentera andras åsikter på nätet och istället föra kritik framåt konstruktivt och personligen. Må du kunna glädjas med dina konkurrenter och inspireras av andras succé. Må du vara den som står stark när det stormar och låta de dagar du inte orkar stå rak i ryggen, vara fyllda av uppriktighet och mod nog att visa svaghet och ta hjälp.

Jag är så less på dem som häller vatten på den kvarn som fortsätter mala att tjejer inte kan samarbeta, inte hjälpa varandra framåt. Idag kom en sådan i min väg och för varje kontakt blir jag bara tio gånger mer övertygad om att vi ska visa dem till slut. Inte männen då, utan kvinnorna som gör allt för att hålla näsan ovanför vattenytan genom att desperat klättra, nypa och bita i den medsyster som simmar bredvid. Gärna förklätt som en utsträckt hand.


Ett exempel i mängden. Saxat från Hannah Graafs blogg när hon låg svårt sjuk efter fjärde barnets födsel. “Carin” gör verkligen ett fint jobb med sin värme och tröst här… Varför inte bara vara tyst liksom.

Advertisements

2 thoughts on “Bitterkvitter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s