Två vägar mot samma mål

Bloggen har hamnat i skymundan när helgens schema varit späckat med sociala tillställningar. Nu ska det bli ordning i leden. Gårdagen blev förutom en glädjens upplevelse i hjärtats tecken, också en fallstudie i skillnaderna mellan män och kvinnor. (Eller åtminstone mellan svensexor och möhippor om du så vill. Vi ska inte generalisera här!)

Vi (kvinnorna) ses för champagnemingel i park. De (männen) kidnappar högljutt inom ramarna för minst en avancerad bil- eller båtstöld.

Vi (kvinnorna) går under kontrollerade former iväg mot antingen en privat fotoaktivitet eller någon form av gruppövning som involverar speglar, ledstänger och en alfahona som pratar om vikten av att våga sträääääcka på sig. De (männen) kommer att engagera sig i någon form av vapenrelaterad lek. Alternativt motorer.

Vår lunch är hälsosam, välplanerad och i enlighet med temat. De siktar på något som behöver minimal tillagning och optimerar förutsättningarna att nå maximal effekt av tillhörande dryck.

Vi avslutar dagen med spa. Alltid spa. De kan drista sig till att buffla ihop sig i en bastu, gärna byggd på flotte, och är inte riktigt lika noga med att skyla de kroppsdelar som särskiljer män och kvinnor.

Matlag är ett vanligt inslag i möhippeaftonen. Och vid denna tidpunkt har svensexan förträngt att människokroppen överhuvudtaget behöver näring i fast form. Om det inte ska skjutas ett vildsvin eller så, till grillen. Då är hållpunkten m y c k e t betydelsefull.

Sannolikheten att en möhippa resulterar i en kväll på ett dansgolv verkar minska med åren. Medan svensexan med fördel styr kosan mot Berlin, Västerås eller ett skärgårdshak långt utanför de normala vardagsmönstren. För optimal rörelsefrihet?

När morgonen gryr mailar möhippetjejerna tacksamma ord om umgänge, god mat och vackra minnen tillsammans med nya kontakter.

Från svensexan hörs plågade grymtanden samtidigt som spridda sms försöker få ihop de lösa trådarna.

Bröllop blir det för båda gängen.

Tack för igår, tjejer! Härlig dag i perfekt tempo – med en ljuvlig brud (to be) i fokus.


Parkhäng!


Högklacksinstruktör in action. (Ungefär här fick jag en stark och mycket påtaglig känsla av att människor har olika kall här i livet. Och mitt är inte att gå i skor med klack.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s