Retusch i huvet

Vad jag tycker om möjligheten att få välja retuschering av förskolebarnens foton? (Dock inte på vår förskola bör tydliggöras.)

Helt åt h-vete!

Att sudda “mindre defekter så som blåmärken, ärr, snor eller matrester” är inget annat än ett totalt snedsteg om så inte för mänskligheten, så i alla fall för fotoföretaget i fråga.

Förklara för en treåring var hans rivmärke tog vägen, eller varför femåringens hårtova plötsligt inte syns på bilden. Nästa år kanske det är de utstående öronen som förminskats litelitelitegrann..?

“Det är för att du skulle bli lite fiiinare serru älskling. Mer estetiskt tilltalande för dem som ser fotot. Det där blåmärket var ju inte så SNYGGT trots allt. Och det där ärret i din panna som du måste leva med hela livet, det är ju jättejättehärligt att vi kan låtsas som det inte finns nu när folk ska titta på den här bilden till jul och så.”

Yeah right. Det finns inget finare än äktheten hos ett barn. Och så föreslår nån idiot att vuxna återigen ska få komma och fucka upp ännu en liten sak i de unga människornas (mer eller mindre) oförstörda liv.

Jag tror att det är nån som behöver lite retusch i hjärnan faktiskt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s