Lindas matkasse

För ett par år sedan testade vi de hemkörda matkassarna från olika leverantörer. Samma veckoupplägg, ungefär samma pris; ca 700 kr för fyra eller fem middagar för fyra personer. Smidigheten och priset tilltalade oss.

Det gjorde dock inte recepten.

För mycket hacka, skära och förbereda gjorde att matlagningen tog “lång” tid. För mycket kikärtor gjorde att kylen till sist blev för trång. Och för lite enkelhet mot barnfamiljsmålgruppen gjorde att barnen inte riktigt föll pladask.

Jag tror dock att mycket av det där är ändrat/förbättrat nu. (Inklusive det faktum att leveransen skedde kl 18.30 på måndagar när hungersnöden i svennehemmet är som störst.)

Så är också våra vanor. Ändrade alltså.

Idag veckohandlar vi själva. Som mest för ca 800 kr, idag för exakt 388! Det innefattar då även frukt, frukostar och tvättmedel. Samt att vi själva får diskutera och planera veckans meny efter tycke och smak.

Affärsidén med matkassar hemkörda är klockren. Den bygger i allra högsta grad på cityfamiljernas livsstil, pressade scheman och ekonomisk möjlighet att köpa tjänster.

Men jag som alltid haft lite svårt att släppa kontrollen känner mig mycket mer bekväm i att faktiskt få vara en del av planerna när det kommer till familjens veckomeny. Och så gillar jag att läsa också. Till och med kokböcker. Så tills vidare kommer våra matkassar till oss utan en extra mellanhand, miljömedvetet så det förslår när morsan saknar körkort.

Advertisements

One thought on “Lindas matkasse

  1. Kan varmt rekommendera Mathem för de dagar tiden inte finns. Det är den klart bästa mat e-handeln. Enkla och snabba leveranser som du kan välja massor tider och även plats på. Brukar använda dem när bil saknas och mycket tungt ska handlas eller inför större middagspartaj. Vi har inget barn i vagn längre så då blir det till att bära allt 🙂 (matkassar, barn, dagis- & skolväskor. All motion är bra motion!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s