Boktankar

Innan jag går in på ämnet måste jag än en gång få strö superlativ över frukosten (brunchen?) på Scandic Grand Central. Boka om du är i krokarna. Mums vad gott det var!

Boken då? Jo, texten är klar. 70 sidor löptext blir ungefär 90 i slutgiltig design. Det är en bok om misstag, lärdomar och möjligheterna de för med sig. Och oj vad tudelad den här resan har varit.

Å ena sidan en historia att berätta. Viktig för mig, kanske utvecklande för någon annan.

Men å andra sidan… Det som är glömt och bearbetat kommer åter i dagsljus. Finns något överhuvudtaget att vinna på det, eller är det enkelbiljett rakt ner i fördärvet?

Jag är inte längre en sådan som söker brant risk. Jag laborerar inte med mig eller mina nära… Om jag inte har någorlunda torrt på fötterna i början. Att starta företaget var givetvis ett klipphopp, men jag hade noggrant undersökt både ansats och landningsplats. Jag visste vad jag gjorde.

Med boken är det i mångt och mycket samma sak. Jag har ett mål och en mening. Tror mig veta vad som kan gå fel och är beredd att möta svårigheterna. Men på samma gång blir allt gammalt nytt igen, och det är klart att det skrämmer. Den jag var för 12 år sedan är en del av den jag är idag, men jag har också lärt mig så mycket som jag inte hade en aning om då.

Jag är rädd, rädd på riktigt att på nytt möta rösterna som säger att det här blev ett präktigt klavertramp hörru. “Vi gillar inte dig!”

Just därför kommer jag att ge ut boken.

Att möta våra rädslor och satsa fullt ut mot det vi tror på, måste få väga tyngre än risken att misslyckas. Hur ska vi annars kunna växa och utvecklas? Hur ska vi annars någonsin kunna säga till våra barn när de tvivlar någon gång, att du är så mycket bättre än du kanske tror, om vi inte vågar visa vägen själva?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s