En björntjänst minsann

Missförstå mig inte nu. Jag gillar ytligheter och djup. Världsperspektiv och snävare fokus. Jag gillar lättja som kontrast till ansträngningar av alla de slag.

Något jag inte gillar är sånt som faller på eget grepp. Som till exempel att göra hen av småtjejer och killar som är nyfikna på könstillhörighet. Som att avkräva respekt när man inte lärt sig visa det gentemot andra. Och som att tjata om kvinnors plats i styrelserum där vi vill uppmärksammas för våra PRESTATIONER och ingenting annat.

Allt detta medan “våra” medier uppmanar oss att lägga tid på att rösta fram vilken vuxen kvinna som är snyggast i sin klänning.

Är inte det uppochnervänt, så säg.


Jag har ingen aning, men något säger mig att varken Branson eller Kamprad, knappast Stenbeck eller Jobs, har lagt så värst många minuter på att bedöma sina medbröders utseende i jämförelse med varandra.

Advertisements

One thought on “En björntjänst minsann

  1. Håller med bilden är skit och vem vill bli kvoterad? Men bortsett från att de inte behöver bli kvoterade så ofta så har väl kanske killar/män samma problem med yta och djup fast deras bekymmer är att sport räknas men att vara duktig i skolans övriga ämnen inte gör det? Och det där verkar hänga kvar hela livet. En man kan vara hur duktig som helst i sitt jobb men om han inte presterar i någon sport eller är äventyrare så räknas det ändå inte. Det kan vara golf eller tennis och du behöver inte vara bäst men en man måste vara intresserad av sport och minst medelmåtta. Sen finns det företagsledare/entreprenörer som förverkligar en dröm eller klättrar sig fram och på något vis är en helt egen grupp. Strebers som Steve Jobs eller Stina Honkamaa, Ingmar Kamprad eller Gudrun Sjöden osv. Det där att gå sin egen väg och tro på vad hen gör verkar vara det vettigaste?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s