Tyst i huvudet

Frågan är vad som är mest stressande. Själva stressen i sig, eller allt prat om densamma.

Stress är skadligt. Högt blodtryck, söndergnisslade tänder, hjärnblödningar och depressioner. Oförmåga att bränna fett. Förlorad aptit.

Jag tror dock inte att vi ska vara rädda för att känna stress ibland, då blir den ett tungt ok att bära ovanpå allt annat. Själva rädslan alltså.

Ibland är det mycket. Ibland lugnare. Vissa söker ett liv med späckad kalender. Andra mår dåligt över ett åtagande om dagen.

För mig är det viktigt att ha tyst i huvudet. Det kanske låter psyko. Men när huvudet susar och öronen brusar, så vet jag att jag pressat mig för hårt. Är det bara tyst i skallen när mörkret faller, kan jag ha hur mycket att göra som helst. Då blir kalenderns innehåll ingen fotboja utan ett sätt att ta vara på dagen, på livet, att få så mycket som möjligt av allt.

Jag tror på att lyssna inåt och agera utåt. Reda ut det som brinner och vila i vetskapen om att vi gör vad vi kan. Det är omöjligt att springa ikapp känslan av harmoni. Bättre att se till att den bor inuti, så hänger den förhoppningsvis med på alla hetsiga jobbmöten och dagislämningar även när klockan tickar snabbt.

En deadline är ingen börda. Det är bara ett klockslag i den kalender som vi till syvende och sist själva är kapten över. Det är nog bra att påminna varandra om det ibland.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s