Sommaren i siffror, so far

0: Nollan blir ett O (bokstaven alltså) och får representera min nyinköpta kamera från Olympus som levereras nästa vecka. Trotjänaren Canon såldes på Blocket och nu längtar jag efter fotografering bortom IPhonen igen!

1: Ett traditionsenligt besök på Gotland, där vi hann med både Visbyhäng på Tott och Sudersemester i pittoresk anda med vänner. Barnen fiskade med håvar, vi levde utan rinnande vatten ett dygn och på Kallis spelade Mange Hellberg för en mogen och lugn publik (däribland undertecknad). Perfekt mix i fem dagar!

2: Två veckor sedan barnfria festen i Sundsvall. Sällskapet och hemmahänget var fullkomliga, utgången totalt motsatt. High & low.

3: Tredje semesterveckan kommer att spenderas på Kreta och samma Ocean Beach Club som förra året. Små privata pooler, härligt gym, vit och pittoresk sandstrand, lugna dagar vid loungerna som kännetecknar detta paradis för barnfamiljer som känner för att uppleva mer än Lollo & Bernie-kaos de få gyllene dagarna.

4: Fyra år är dottern Lilian och roligare än någonsin tidigare. Hon sjunger långa egenpåhittade sånger om de husdjur hon önskar sig, och hon hittar olika tonlägen för olika önskemål, dagarna i ända. Ett skådespel, sannerligen.

5: Fem veckor sedan Cannes. Lata dagar på Martinez brygga, spännande kvällar på Casinot och svettig dans på Baoli. Kunde inte ha blivit bättre.

6: Sex rundor på High Chaparalls ponnyhästar tjatade dottern till sig. Sex varv i den skrangliga berg & dalbanan fick sonen åka. Dessutom åt vi en mindre vällagad westerbuffé och köpte cowboyutstyrsel för samma siffra gånger 100. Inte klokt, men kul.

7: Sju dagar i varje vecka, och det kanske inte låter som att jag maxar dem alla, men det är precis vad jag gör i det lilla. Läser böcker på löpande band, städar, tränar, dricker iskallt vin och drömmer stort och smått. Jag har hört för många Sommar i P1 och läst för många bloggar för att någonsin ta något för givet. Idag är allt vi har, och vad vi har är vårt eget val.

8: Åtta år är sonen, och honom ser vi knappt på hemmaplan. Han spelar fotboll, nej lever fotboll och har alltid en eller två kompisar i släptåg när han kommer hem för att byta strumpor eller boll. Han äter och sover borta lika ofta som hemma, och i hemlighet njuter jag över våra resor bort från hemmet för då är han bara eller vår i några dagar. Jag är givetvis glad att han trivs i så många olika människors sällskap och att kompisarnas föräldrar så gärna välkomnar honom in, men i vissa utvalda stunder njuter jag av att i ett par timmar får kalla honom bara min.

9: Nio helger redan planerade inför hösten. Det är skärdgårdsäventyr, skånebröllop kräftskivor och tjejweekends. Jag har sagt det förut och säger det igen, nyår är ingeting i nystartssammanhang om man jämför med sensommaren. Energin är redan på plats och jag bävar inte ett dugg för vardagen som kommer åter. Fast snabbspola dit, det är jag inte intresserad av.

10: Tio poäng får sommaren 2013 såhär långt. Inte bara för det fullkomligt fantastiska vädret eller blandningen av upplevelser, inte bara för människorna som det dansats, lunchats och skrivits bok med eller middagarna som ätits för alldeles för mycket pengar. Utan för att tiden, upplevelserna, livet självt tycks bli mer värdefullt för varje år som tickar iväg – och när kroppen håller för både mil i löpspåret och dans till favoritmusiken, samtidigt som sinnet är lugnt och tryggt i sällskap av familj eller bara tystnaden, då vore det så löjligt dumt att inte värdesätta det.

Hoppas du har en fin, varm, glittrande, glädjande, rolig och rik sommar. Ta vara på det du värdesätter, vettja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s