Hårigt i hålan

Men så jävla typiskt!

När Nour visar upp en hårig armhåla i Mello så är det ett “statement” som blir viral “succé” som skriker “frigörelse” som möter svar på tal i form av att “feminism handlar inte om hår eller färg på kläderna”.

Tillåt mig få SPEL på det här!

Kan vi alla bara fatta att om vi nån gång ska få samma löner för samma positioner och möjlighet att lägga tid på samma saker som våra vänner männen, så måste vi nog fokusera lite skarpare.

Det är lika irrelevant om Nour har hår under armarna som om Christer Björkman rakar pungen. Det är lika oviktigt att känna till hennes procentandel muskelmassa som det är att veta om Ingvar Kamprad har fått tendenser till ölmage på senare dar.

Låt oss inte göra det relevant genom att diskutera det. Eller diskutera att det diskuteras. (Dubbelmoralen i detta, med mitt blogginlägg här…)

Det är som det är, det här med våra utsidor. Det blir som det blir, i hur vi väljer att göra med dem. Det är personligt och har ingenting (!) att göra med det vi vill säga eller åstadkomma i det stora hela, så länge det inte kommer i vägen för just detsamma.

Varför göra korkade hönor av (fjuniga) fjädrar?

Varför förminska vår kompetens genom att förstora betydelselösa attributs symbolik?

De journalister som skriver om Nours armhålor eller Perrellis fantastiska kroppsförändringar, gör knappast samma iakttagelser när Zlatan visar halva muskelrumpan i en aktuell reklamfilmssuccé. Där handlar analysen uteslutande om manus, story och innebörd.

För inte så länge sedan var kvinnornas uppgift att förenkla (och försköna) de hårt arbetande männens tillvaro och fogligt förse dem med en skara arvingar. Det är en inte helt oviktig bakgrundsfaktor när vi skriker så högt om de orättvisor vi så tydligt ser. Vi behöver nu snabb förändring, och då tror jag att vi snabbt måste flytta perspektiv.

Inte från snoppar till snippor.

Utan från armhålor till hjärnceller.

20140202-102038.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s