En opassande bit

Nej, nej, nej!

Moderaterna (som fick min röst i förra Riksdagsvalet) bygger hela sin kampanj på livspusslet.

Mitt hatord.

Jag fattar vad de vill säga och ja, jag tror också på fler jobb, plats för alla, fungerande infrastruktur och valfrihet.

Men jag tror INTE på att kalla det pussel. Ett pussel har fasta ramar. Perfekt utskurna bitar. Formade så att alltihopa bara kan sammanfogas enligt en viss struktur.

Tvärtemot livet. Eller vad livet ska vara. Individuella val, möjlighet att jaga sina drömmar, glädje över de små sakerna, fritt från jämförelse med vad “alla andra” gör och åstadkommer.

Livet har inga ramar. Det blir ofta som det blir, och ibland till och med som vi verkligen vill. Det växer och ändras och formas och förändras, och vi förändras med det. Eller av det.

Moderaterna får göra om och göra rätt. Nästa kampanj får heta bulldegen. Den kan ha en jäkla massa olika ingredienser, ibland jäser den över, den behöver knådas och rullas och bakas och bearbetas för att komma till sin rätt. Ibland blir det bara bränt resultat av hela skiten. Men om vi bara tar oss tid att njuta av det som pågår, om vi vågar laborera lite med receptet, om vi aktivt håller lite koll på processen och om vi delar med oss av de plåtar som blir riktigt lyckade. Ja, då kan dofterna, smakerna, njutningen och glädjen sprida glimmer över såväl morgon som kväll, vardag som fest, göra det goda godare och skänka tröst när det behövs. Tillsammans med de vi älskar blir det extra härligt, och ta mej tusan visst kan man till och med bryta barriärer och skapa nya möten bara genom det där som en gång var en bullig och ostyrig degbumling.

Livspussel my a**! Man blir ju galen bara av att tänka på’t.

20140825-173624-63384732.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s