Pyttipanna var det här

Gillar inte att klaga. Särskilt inte på andra tjejer eller kvinnor. Men konstruktiv kritik måste ändå få finnas. Tycker jag.

Johanna Tofftby skriver kolumn i GT. Den här veckan om socker+sjukdom+vaccin+uppfostran+föräldraplikter+tillrättavisningar.

Bland annat om det mördande misstaget att servera snabbmakaroner till barnen. Och att maten minsann ska vara lagad från grunden. Då blir ungarna (säkert inte) sjuka så ofta (!), kan man utläsa mellan raderna. Märkligt hur samband kan te sig så olika i olika ögon, när det saknas vetenskapliga bevis att lägga fram…

Och så bassningen mot föräldrar som lämnar ena barnet på förskolan när det andra är sjukt. Okeeeej…. Barn smittar vissa sjukdomar när de är sjuka. Andra sjukdomar smittar TRE veckor innan minsta lilla symptom. Om jag ska följa Johannas råd här kan det alltså betyda att mina barn ska vara hemma FRISKA i flera veckor när någon annan i familjen är sjuk, för att sedan givetvis vara hemma en eller två veckor till när sjukdomen väl slagit till. Det blir ett “intressant” upplägg för alla parter.

Nä, nog är nog. Sunt förnuft, vetenskap som grund för beslut, omtanke om andra och så en liten dos av att faktiskt fundera på vad som gör den egna familjen så lycklig som möjligt, istället för att peka mot alla ANDRA. Det är ett recept som funkar på väldigt mycket.

Snabbmakaroner må vara en nödlösning som inte bör vara en alltför frekvent vana. Men roten till allt ont, den ligger förmodligen nergrävd någon helt annanstans.

20150122-083107-30667090.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s