Det är farligt

Jo, det är faktiskt farligt att försöka pracka sina egna sanningar på andra. Det är farligt att göra mitt sätt till ditt sätt, eller många andras också.

Ändå görs det hela tiden, överallt, särskilt kvinnor emellan.

Så många barn SKA MAN ha, så ska DU värdera din tid, så ammar VI VÅRA bebisar på bästa sätt och så BÖR du tänka för att kännas rätt.

Vi letar pluspoäng genom att göra oss själva till martyrer och gärna uppdaterar vi Facebook med ännu en status om antal timmar vi inte sovit sedan vi bildade familj. Vi försystrar oss villigt i gnäll och självömkan, men hurrar sällan när någon offrat mer för att nå längre. Det finns så många som berättar för andra hur livet ska levas för att lyckan ska frodas.

Ändå är de inte de lyckligaste jag vet.

De lyckligaste jag vet, vet jag knappt om. De hörs eller syns inte mest hela tiden. De letar inåt och justerar kontinuerligt, för att skruva och anpassa de reglage som behövs. De vänder sin kraft dit där den kan göra nytta, och de tankar energi och ger energi åt samma källor. Det finns inte en rak väg till en enda enkel sanning, för livet förändras och vi med det.

Inte ens oss själva kan vi förlita oss på när det skakar, för det som gällde då kanske inte gäller nu, och det är väl ändå charmen med hela skiten. Vi får lära och utvecklas och förnya och inspireras – hur mycket vi bara vill och vågar.

Det är farligt att göra den egna resan till en kompass för någon annan. Människor kan gå vilse då. Den fritid som lockar den ene kan verka så grå och kvävande för den andre. Det tänkta äktenskap som tynger någon, kan vara en språngbräda till sann fri glädje för en annan.

Det är farligt att tro sig veta bäst hela tiden. Risken är att de mindre starka lyssnar så hårt att de glömmer att de har kraften innanför den egna huden, i det egna hjärtat, i alla sinnen.

Först när vi frigör oss från driften att få med oss så många som möjligt i just vårt synsätt blir vi fria att flyga på riktigt. Oavsett om det bär till svampskogen eller första bästa styrelserum.

Det är farligt att tänka mer än vi känner.

20150302-163257-59577771.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s