Fotbollslycka

Jag är 37 år. Den här helgen har jag åkt t&r till Västerås fler gånger än sammanlagt tidigare i mitt liv. Anledningen stavas Aroscupen där Enskede IK Gröna laget P05 spelade, och i det laget återfinner man vår äldste son.

Han som för några år sedan stod på grusplanen i kvarteret och måttligt intresserad ritade mönster med tårna i marken. Hellre spanade efter flygplan mot himlen än lyssnade på tränarens  instruktioner. Pliktskyldigast drog ner tröjan över huvudet och ställde sig i ledet till passningsövningarna.

Nu är fotbollen hans liv. All ledig tid har han en fotboll vid fötterna. Inomhus, utomhus, i trädgården, på IP. Han har utvecklats till en snabb passningssäker mittfältare och en god lagkompis, och fotbollen är ett intresse, en passion, hans egenvalda livsstil.

Jag trodde att det skulle innebära uppoffringar, när barnen går mot ungdom och själva fyller kalendern med aktiviteter som ska koordineras, logistikplaneras och bevakas. Så fel jag hade. Med en make som skjutsar och hämtar, med kvarterets föräldrar som samarbetar och en tioåring som tar eget ansvar är tillvaron fortfarande mycket mer enkel än svår att få ihop.

Och med ett barns lysande ögon så fort det vankas fotboll, snabba löpningar med boll över halva planen och en lagtillhörighet som jobbar lika mycket med moralen som mot pokalerna är det inget snack om saken. Hans fotbollsintresse har blivit vårt. Hans glädje är familjens lycka.

Älskade fotboll, tänk så fel man kan ha.

   

     

Advertisements

2 thoughts on “Fotbollslycka

  1. Hej!
    Hittade din blogg idag, den verkar härlig o lättsam. Kul att följa nån i min egen ålder, har själv en blogg på For.me där det mest verkar vara yngre bloggare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s