Den sommaren 

Av mina senaste inlägg kan man tro att tiden står stilla och att allt bara handlar om det färgsatta djupet i existensiella frågor av varierande slag.

Att obeskrivlig kärlek tar upp nästan all tid och tankekraft, enbart ackompanjerad av rädslor för diktatorer, terrororganisationer och sjukdomar som splittrar familjer för all evighet. 

Nej, så är det inte. Det är vanligheten som syns mest. 

För det här är också sommaren när planerna är många och små istället för omvälvande stora. Det här är sommaren när vi äter svenska jordgubbar till både frukost och kvällsfika, ja när alla får vara uppe så länge de vill. Vi åker och badar i vikar som inte finns på de allmänna badkartorna. Köper för mycket glass alldeles för ofta. Baddar svidande myggbett med fel medel och bråkar om vem som egentligen vann i memory eller frågespel. Det här är sommaren vi inte lutar oss mot dyra flygbiljetter eller kartor med utmärkta rutter för oupptäckta destinationer i vår samvaro med varandra.

Det här är vår sommar 2015.

Den alldeles vanliga, ostädade, iskallt regniga och supervarma sommaren under parasollet som aldrig blev köpt. Med skrubbsår på knäna och svettpärlor istället för perfekt gyllene solkysst bränna på näsan. Det här är sommaren vi pussades och förmanade, diskuterade och försonades. Älskade som inga andra för att inga andra är precis som vi.

Det här är sommaren som fyra blev fem. Alldeles vanlig oförglömligt ovanlig.

Den sommaren som aldrig kommer att falla i dunkel så länge jag lever. 

Den sommaren. 

   

         

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s