Kroppsligt dravel 

På inte mindre än fem olika ställen läste jag i lördags morse olika vuxna (!) människors åsikter om hur ANDRA människor bör se ut och lade följande tankar på Facebook:

Någon säger att det är farligt att visa upp tränade kroppar, andra klagar på sina medmänniskors stora storlekar. Jag mår illa! En kropp som fungerar är en fantastisk kropp, den förtjänar att tyckas om och tas hand om, inte till nästa beachsäsong utan för hela livet. 

Det tar lång tid för många människor (undertecknad inkluderad) att lära sig att någorlunda gilla sin spegelbild. Oavsett form. När det sker, är det ju glädje och frihet och framförallt insikt om att utsidan inte nödvändigtvis säger ett skit om hur man verkligen mår i sitt eget skal. 

Så vuxenfolk. Istället för att skrika högst om allt och alla, kanske det är dags att lyssna på den egna rösten, hur känns det inuti? Att lägga energi på att hitta rätt där, måste vara så mycket mer givande än att skrika och ropa och kritisera någon annan. Att låta alla få göra som de vill utifrån kunskap, och vara trygga i våra egna val. 

Låt oss visa våra barn och ungdomar att det finns mycket som är viktigare att träna upp före magrutor och biceps. T ex lite värme, medmänsklighet och respekt! Så kan vi kanske dela med oss av äkta livsglädje istället för en massa dynga 💓

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s