Så synd!

Jag tycker att det är så synd att diskussionerna kring träning, kommit att till 99% handla om utsidan och kroppens form.

Nu när jag förenar livet med spädbarn med att samtidigt jobba, arbetar jag givetvis en hel del hemifrån. Den senaste veckan har schemat varit extremt tight, och träningen är det som jag (självmant, notera det) valt bort för att få ihop allt. Omständigheterna väljer inte mig, jag tänker som så att vi själva väljer väg genom det som sker.

I alla fall. Humöret har dalat i takt med att ansträngningarna i träningskläder uteblivit. Världen tappar lite färg och stressen (som i vanliga fall inte når mig på djupet) kliar på huden när musklerna aldrig får jobba.

Idag fick jag nog. Ett snabbt lunchpass på 28 minuter utan vila, hemma i vardagsrummet, kickade igång energin igen. Mungiporna har ändrat riktning och jag ser fram emot resten av den här dagen med glöden åter på plats.

En långprommis gör inte jobbet för mig. Jag måste, jag VILL, träna genom att ta i. Kämpa hårt. Fokusera på uppgiften, inget annat.

Och då får skallen samtidigt vila. Då skingras molnen och eventuella bördor blir lättare att bära. 

Det är så synd att det drar en våg genom (mamma-)Sverige där träningen fått klä skott för en osund kroppshets och att det skrivs krönikor om att våga välja bort vikter och löpskor. Som att träning är en bov som borde bekämpas. Samtidigt pratar vi om allmän stress och negativ press i allt högre ton.

Varför inte vända på tankarna. Det handlar om så mycket mer än det vi ser. Träning kan vara en fristad, ett nöje, en plats att hämta kraft. Inte bara efteråt med belöningshormoner och allt vad det är, utan också under tiden när den sker, och som en morot inför. 

Det är så synd att så många bestämt sig för att ämnet är helt svart eller vitt. Träning är glädje och färg och hopp, väldigt mycket mera än bara… kropp.

  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s