Jobbsnack

Det är klart att det kostar på att driva företag under småbarnsåren. (Eller alla de olika åren överhuvudtaget.)

Mina bästa tips för att få ihop kombon utan att behöva klaga på bördor och omöjliga livspussel är 1) gilla det du gör 2) gilla mycket annat också, så att det ena ger energi när det andra behöver en boost och vice versa 3) låt inte företagandet vara en isolerad oas i ditt (familje)liv utan planera TILLSAMMANS med den eller dem du står nära 4) var beredd på kaos – alltså långa nätter med jobb jobb jobb, och dessutom jobb med sådant du inte alltid är specialist på 5) NJUT när det inte är kaos, njut för den delen av kaoset också, njut av framgångar, njut av utmaningar, kom ihåg att det som idag är vardag en gång var ett delmål, och allting är i grund och botten självvalt!

Jag träffar vänner alldeles för sällan, jag beställer för mycket hämtmat, jag åker ofta taxi, det är dammigt på mina hyllor, jag har inte alltid välmålade naglar och många basic ärenden får vänta till nästa dag. Utan min make skulle det knappast gå.

Men jag skulle aldrig klaga. Driva företag är mitt liv, har nog alltid varit eftersom jag anade redan i unga år att nio till fem rimmar illa med melodi. Jag drömmer stort, hoppas smått, och gör ALLT jag kan för att nå dit vi sagt. 

Jag hinner träna.

Jag hinner skratta.

Jag prioriterar närhet till de närmsta.

Jag väljer att välja det här. 

Tiden stannar inte, den vänder inte om för att samla ihop några repriser. Tiden tickar bara nonchalant vidare utan att ta hänsyn till vem, vilka, varför och hur. Den bara tuffar framåt och det enda jag har är just idag. Att jobba hårt med rätt saker är så väldigt mycket mer avslappnande än att jobba lagom med nåt som bara känns sådär. 

  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s