Sverige Sverige älskade land

När hatet och iskylan blåser över landet. När människor delas upp i grupp. När barn mördas och vuxna vill mörda, när alla famlar och ingen vet. När rädsla skapar mörker och mörker skapar mer rädsla. När morgondagen inte ter sig hoppfull som igår. När kaos och lidande inte blir något att hjälpa varandra ur utan desperat försöka skärma sig ifrån. Då är vi på fel väg, åt fel håll. Desperata. I allt högre fart, med allt gällare tonläge.

Någon måste dra i bromsen nu.

Sortera nuläget, berätta om planen.

Någon måste få människor, medborgare, alla som är här att se ett mål och ta varandras händer på vägen dit. Säga stopp när det behövs och mana på likaså. Tydligt guida genom snåren. Skapa vänskapsband över osynliga gränser. Visa ekvationer som går ihop. 

Vi behöver värme och ledarskap, ledarskap och värme. Jag kan ingenting om politik eller nationella budgetar. Men jag känner mycket väl till att ett lag som slutat tro på sin förmåga sällan vinner några matcher. Ett lag som är söndrat letar syndabockar istället för att fostra hjältar. Ett lag där alla tänker främst på sig själva skapar inga mirakel. 

Sverige behöver inte ens mirakel. Vi behöver rätt hen som ställer sig längst fram, högt upp, någon som pekar med hela handen och öppnar hela hjärtat. Slutar beklaga och börjar agera. Visar vägen trots att ingen plogad väg finns att tillgå. 

Någon som vågar och vill. Som samlar kraften, mångfalden, kapaciteten, drivet och energin för att kanalisera åt rätt håll. Mot vackrare vyer. 

Vi måste lämna det karga, kalla, trasiga nu. 

Vårat lag kan bättre än såhär.

  

Advertisements

One thought on “Sverige Sverige älskade land

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s