Några futtiga ord

Orden går egentligen inte att hitta. Tankarna går knappt att tänka.

Men bland allt som virvlar efter mardrömmen i Paris, känner jag att jag måste bekämpa utmattningen som fysiskt försöker golva mig, den leder ingenstans. 

Frihet, jämlikhet, broderskap tar oss framåt. Kärleken förenar. Med ljus motas mörker på flykt och med värme fördriver vi kyla. Bara så kan vi fortsätta kampen för en bättre värld.

Det handlar inte bara om en stad, i ett land, ett enda datum. Det är många dåd som aldrig sörjs, många röster som dör i tystnad. Vi måste försöka komma ihåg att vi och dem inte skiljs åt av nationaliteter, hudfärg eller tro. För mig finns bara två sidor; godhet och ondska i en allt annat än svartvit värld. På den yttersta delen av den mörkaste spetsen där hatet får härja fritt och ingen har något att förlora, där biter inga argument och all vädjan skingras som dammkorn i vinden. Det finns inget humant kvar att ta fasta på. 

Allt annat kan vi påverka.

En vänlig gest, en utsträckt hand. Medmänsklighet, värme och empati. Förstör alla vapen. Välkomna alla som står utanför. Gör ingen skillnad på ni och vi. Alla dessa män(niskor) på alla dessa maktpositioner, som inte förstått var livet handlar om. Låt oss stå upp och slå tillbaka, gemensamt starka i mjuka ord, med öppna sinnen drivna av övertygelsen om att det finns en väg till en bättre värld.

Allas vårt hem, den tid vi har. 

  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s