Rätt knäckt

Eftersom det inte passar sig med långa haranger på Instagram så skriver jag min enkla bildtext här.

18.00 – Alla (tre) ingredienserna har framgångsrikt blandats i kastrullen och värmen verkar vara rätt för påbörjad kokningsprocess.

18.02 – Barn 1 tappar tålamodet och går och pysslar.

18.03 – Barn 2 tappar tålamodet och går och spelar FIFA.

18.05 – Smeten i kastrullen kokar nästan.

18.06 – Barn 3 (den minsta) tappar tålamodet och börjar gallskrika.

18.07 – Jag funderar på om knäck verkligen är så jävla nödvändigt på julen.

18.08 – Knäcken kokar. Klart vi ska ha knäck!

18.15 – Knäcken kokar och jag rör frenetiskt. 

18.20 – Knäcken kokar och jag rör frenetiskt.

18.30 – Knäcken kokar och jag rör fortfarande frenetiskt.

18.31 – Samma som ovan. Inklusive skrikande bebis.

18.32 – Får nog och bestämmer mig för att göra ett kulprov. Var gör väl lite för mjuk knäck egentligen? Bara bättre för tänderna säkert. 

18.33 – Försöker identifiera vad som är vatten respektive knäcksmet i den emulgerade sockerlösningen med sirapsfärg i glaset. Kulprov?! Moahaha. 

18.34 – Barn 1 kommer tillbaka och frågar om den kan få smaka ett kulprov. Ger en föraktfull blick som svar samtidigt som jag rör frenetiskt i smeten och gungar barn 3 i babysittern med höger fot.

18.35 – Barn 2 kommer tillbaka och säger att barn 1 är lite ledset, och frågar om den kan få smaka lite knäck snart. Svaret blir tydligt; gunga din lillebror i babysittern annars blir det ingen knäck någonsin.

18.40 – Barn 3 skriker hysteriskt och jag funderar på om lite alldeles för lös knäcklösning i nappflaskan är olämpligt. Tar upp barnet ur babysittern med höger arm, rör frenetiskt i knäcken med skeden i vänsterhanden. Bebisens napp har jag i munnen.

18.45 – Släpper nappen och skeden, håller kvar den skrikande bebisen på höger arm och äter en Big Mac som serverats mig vid köksbänken, med vänster hand. Rör inte i knäcksmeten.

18.46 – Släpper allt annat och rör BARA i knäcksmeten för att den inte ska koka över. Känner mig som queen of fuckin’ everything när jag lyckas stävja de okontrollerade bubblorna.

18.47 – Min härskare ligger på golvet och vrålar efter mat. Jag lyder order och plockar upp honom till min barm, där jag ammar honom stående på en armlängds avstånd från spisen vilket resulterar i att jag knappt kan röra i (den förbannade) smeten, men om jag håller skeden längst upp med tummen och pekfingret så går det minsann.

18.50 – Ammar ståendes och rör.

18.55 – Ammar ståendes och rör.

18.56 – Just jävlar, kulprov! 

18.57 – Ammar och gör kulprov. Det stelnar direkt.

18.57.30 – Påbörjar i panik upphällning av seg och tung smet i små löjligt lövtunna knäckformar utan stabilitet what so ever (tolkningsfrihet), till tonerna av vrålande arg bebis som ligger på golvet igen. Tror att minst ett bröst är utanför behån, men vad gör väl det när det enda som betyder något är att få den massiva knäcksatan i de minimala formarna.

19.05 – Nästan all knäck är i formarna. Jag är kung på knäck. 

19.06 – Barn 1 påpekar att “mamma har spillt lite där”. Säger inget om bröstet eller behån, vilket gör mig lite orolig över att det är en alldeles för vanlig syn dessa dagar, men återgår snabbt till knäcken. 

19.07 – Äh, vad fan, vem bestämmer att knäck ska vara i formar? Gör två långa limpor av resterande knäcksmet. Känner mig som knäckkung och queen of fuckin’ everything på samma gång. 

19.08 – Limporna får inte plats i kylen. Känner knappt något alls längre. Bryr mig varken om knäck eller bröst eller drottningar.

19.09 – Dricker en julmust för att släcka törsten efter all sockerlösning under kulprovsfasen.

19.10 – Dricker två glas vatten för att släcka törsten efter den sockerstinna julmusten.

19.11 – Tänker att jag nog ska träna imorgon medan jag ammar den övertrötta bebisen till sömns med knäckig julmustdopad bröstmjölk i ungefär 90 minuter exklusive korta pauser för sidbyte. 

22.26 – Alla sover men jag är för första gången på sex månader SÅ JÄVLA PIGG. Funderar på om det inte är dags att prova vörtbrödsbakning ändå.  

  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s