Runt runt runt runt

Det bantas och tränas som aldrig förr i sociala medier.

Det klagas på tränare och bantare som aldrig förr.

Det klagas på dem som klagar på bantare. Och tränare.

Det klagas på dem som inte tränar och bantar.

De som bantar och tränar klagar på de andra.

De andra klagar också.

Alla hävdar att det är någon annan som bär skuld och ansvar och behöver ändra sig.

Det fattar ju vem som helst att det inte går. Precis som med palmoljan. Man har förstått att användandet av palmolja inte kommer att upphöra hos de multinationella drakarna. Därför satsar the good guys på att påverka och ställa om till hållbar palmoljeproduktion nu, för att göra bästa möjliga av situationen. 

Vi måste göra det bästa av situationen.

Vi måste bygga styrka hos oss själva och våra barn, inifrån och ut.

Det är ok att vilja droppa ett kilo eller två. Det är ok att inte vilja det. Det är ok att vilja ha en fastare rumpa. Och att inte vilja det.

Framförallt är det helt OVIKTIGT om medierna eller kändisarna fortsätter pumpa ut bantningstips och retuschkroppar i tid och otid. (OBS: Det ÄR inte oviktigt, alla har ett ansvar, men vi kan lära oss att reagera med ett “blaha” snarare än att “nu duger ju inte jag”.) 

Då tar vi makten över våra medvetanden. Varje gång vi ältar om samhällets krav, sprider vi dess budskap. Det finns inget s a m h ä l l e som tycker si eller så. Bara individer av alla möjliga olika slag. 

Din kraft är inte mindre än någon annans. Hur du tolkar något eller vad du väljer att tycka, är inte mindre betydelsefullt än en löpsedel från Söndagsbilagorna. 

Det handlar inte om alla andra. 

Var och en av oss bär både styrkan och möjligheterna att göra skillnad på riktigt. Bara vi börjar precis där vi är. Med oss själva.

Det är helt irrelevant om någon Karin eller Cicci eller Camilla eller Elaine väljer att träna massor eller inget alls. Du har ju ditt eget liv att förfoga över precis som du vill. Det är ok att vara ok, det är ok att vilja förändra också. Bara det gäller dig själv och inga andra i första hand. 

En klok man sade en gång till mig: Sköt dig själv och lägg dig inte i andras issues om de inte ber om det. Högaktuellt råd, även 30 år senare känner jag. 

   

  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s