En stund på jorden

Jag städar huset den här lördagen. I trasiga kläder och ostyrigt hår torkar jag hyllor och skurar golv. Musiken är hög såklart.

Låtarna samma som förra månaden. En annan lördag, samma tid. Jag som alltid undrat hur en fest på taket mot himlen i Manhattansskymningen skulle kännas. Jag som alltid önskat uppleva en dag.

Där stod vi fyra nära, på högsta våningen med glas i händerna och glas runtomkring. Med byggnader och vatten och himmel i alla hörn, med människor som levde för stunden och så även vi.

Med min älskade make mitt emot, med brorsan som fyllde år och vännen han ser som sin bror. Med låt efter låt, dans efter dans, fyrverkerier och händerna i luften. Med drömmar i verkligheten och önskan som slog in. 

Säg aldrig för gammal, för långt ifrån, säg aldrig patetiskt eller onåbart. Förminska inget, förstora glädjen, ge dig fan på att leva medan livet pågår.

Idag kryper jag på knäna, trött och pigg på samma gång. Längtar aldrig tillbaka, bara fram. Vi är här, vi var där, alla minnen våra att plocka fram. Jag städar huset med känslan av Manhattan Skyline och lyckoruset då, här och nu. 

Det vi haft är aldrig förlorat. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s