Vad var det hon bar? 

Jag är inte i Almedalen, så den här spaningen kommer från läktarplats på långdistans. Men fortfarande tycks paneldebatternas deltagare bestå av ca 75% män. Orsakerna till det (om det stämmer) kan vara många, så ej mer om det här.

Däremot. En av de kvinnor som faktiskt tar plats, som är där och bryter mönster, får på sin egen bloggplattform (Isabella Löwengrip) och i andra kanaler ta emot massiv kritik från andra kvinnor kring… vad hon väljer att ha på sig när hon talar! Jag blir svinupprörd över detta. 

Nej, jag tycker inte att kvinnor alltid måste “backa systerskapet” och aldrig får rikta välgrundad kritik sinsemellan – men att sitta bakom en skärm och kasta utseenderelaterad skit på någon som orkar streta och närvara och tro på sina verksamheters förmåga, det trodde jag att vi var förbi. 

Låt kvinnor chefa i vilken förpackning de vill (som männen alltid gjort). Applådera framförallt dem som orkar ställa sig med mikrofon i svettigt strålkastarljus framför kritiskt kunniga åhörare. Det är inte lätt, men det måste ju göras om vi ska komma nånvart. Hylla mod istället för att leta detaljer att pika, kan det vara vara värt att prova? 

Positiv energi gör så mycket mer nytta än verkningslöst gnäll. (Sorry för dubbelmoralen i just detta inlägg 😬)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s